En la meva regió, La toscana, a Itàlia és molt típic per al sopar de Nadal servir un brou calentet com a primer plat després dels entrants i com és d’esperar la pasta està present ja que un cop preparat el brou s’afegeixen uns tortel·linis farcits de carn.

A casa, a més, li espolsem formatge parmesà a l’servir i a mi en concret m’encanta afegir una mica de vi negre.
La preparació de l’brou no difereix molt de la de qualsevol bon brou que puguem preparar aquí, així que no entraré en els detalls de la seva preparació ja que podeu trobar milers de receptes. Aquí l’important és el toc dels tortel·linis i el parmesà que són ingredients molt italians que conformen la particularitat d’aquesta sopa molt nadalenca a Itàlia.

És veritat que el brou ha de ser molt lleuger i net, res gras. A Itàlia no li afegeixen gairebé res de porc (os pernil, cansalada, etc.). Només pell de gallina i una mica de vedella així com a verdura bàsica que podem afegir en qualsevol elaboració d’un bon brou. Per tant resultarà bastant neta de sabor i aspecte.

Bé espero que us agradi la idea i un platet calent sempre va bé al desembre i en bona companyia.

Buon gana i Buon Natale a Tutti !!! Ciao !!

×
//
Whatsapp Studio Gatto