Aquest és un dia especial … el dia de la mare … no he pogut resistir-me i encara que es tracti d’el racó de Nonno Luigi, li he donat el dia lliure i avui comparteixo una deliciosa recepta de la meva mare. No sabia per qual decantar-me perquè tot el que cuina està deliciós però havia de triar una i a la fi us presento aquesta recepta de carxofes a la salsa d’ametlles de la “Mia Mama”, les més tendres de l’món com ella …
ingredients:
-6 carxofes mitjanes (intentar que tinguin la mateixa mida)
[Gallery columns = “2” size = “full” ids = “21759,21766”]
-2 llimones
-100g d’ametlles (senceres o en pols) sense torrar
-ramo de julivert
-3 grans d’all
-sal i pebre
-oli d’oliva
Primer de tot hem de pelar les carxofes traient les fulles més dures. No es tracta de pelar tota i deixar només el cor podem aprofitar també les fulles més tendres. Un cop pelades les carxofes es tallen per la meitat i un truc fantàstic perquè no es posin negres és fregar de seguida amb una llimona. D’aquesta manera conservaran el seu bonic color.
Piquem unes dents d’all i julivert amb picadora o morter. Agafem les meitats de carxofes i les salpebrem i obrint una mica les seves fulles centrals posem l’all i el julivert picat per dins.
Un cop fet aquest pas, agafem una cassola, introduïm les carxofes en un fons d’aigua freda fins cobrir-les una mica més de la meitat, afegim un bon raig d’oli d’oliva i unes 2 o 3 rodanxes de llimona. No massa llimona perquè no amargui. Ho deixem coure tot a foc lent tapat perquè amb el mateix vapor les carxofes es vagin estovant i es quedin tiernecitas.
L’últim pas és afegir les ametlles ben picades diluïdes amb una mica d’aigua a la cassola juntament amb les carxofes. Ho deixem reduir una mica més de temps perquè l’ametlla ajudi a espessir el caldet que queda. I Voilà! unes carxofes fantàstiques, fresques i lleugeres per als amants de la verdura!
Les carxofes més tendres de l’món com les mares!