Ingredients:

-250g d’arròs (més ben especial risotto) sinó el rodó

-Mig litre de brou de pollastre o vegetal

-Oli d’oliva

-Mantega

-Pebre i sal

-2-3 calabacines alargados

-1 ceba

-160ml de vi blanc o sec

-Formatge Parmiggiano rallado

Tria 2 o 3 carabassons de grandària mitjana, renta’ls bé i després lleva les puntes i talla’ls en petites galledes.

Mentrestant, escalfa mig litre d’aigua de brou, recordant mantenir-ho a foc lent perquè ho necessitaràs durant tota la preparació.

Ara agafa una ceba, neteja-la i pica-la finament; després fregeix-la en una paella juntament amb una mica d’oli d’oliva extra verge. Afegeix el carabassó juntament amb un cullerot de brou, regira i cuina durant uns 5 minuts a foc mitjà, permetent que el brou es redueixi. Salpebri al gust.

Ara servei els carabassons de la paella, posi un chorrito d’oli i aboqui l’arròs que torrarà a foc fort durant un parell de minuts; després humitegi’l amb vi i, quan l’alcohol s’hagi evaporat, afegeixi de nou els carabassons i un altre cullerot de brou.

Regiri bé i continuï cuinant a foc lent durant 12-13 minuts. A cada vegada que s’evapora el brou cal afegir cullerots de més brou. Així l’arròs es va cuinant a poc a poc i l’anem humitejant. És el truc del risotto. Quan el risotto estigui llest, retiri’l del foc i afegeixi la mantega i formatge parmesà rallado. Aquest pas final és el que li dóna tota la cremosidad al risotto. També pots empolvorar-ho amb un grapat de pebre i julivert.

Aquest plat està deliciós i és bastant fàcil de fer. Buona ricetta!!

×
//
Whatsapp Studio Gatto