En aquests dies en què hem de quedar a casa si o si tenim molt més temps per aprofitar i cuinar tant salat com rebosteria. P>
Aquí opto per recordar una recepta dolça clàssica. És una recepta que ens permet aprofitar les pomes que ja perden la seva textura cruixent i se’ns queden en el fruiter mig oblidades. P>
Aquesta recepta ens dóna l’oportunitat de menjar-les i evitar que vagin a les escombraries. P>
Es poden menjar calentetes acabades de fer i empolvorar amb canyella o només amb sucre. P>
Ingredients: p>
-4 pomes p>
-250g de farina p>
-1 cc de canyella en pols p>
-2 culleres plenes soperes de sucre (encara que aquest ingredient és optatiu ja que després anem a escampar sucre per sobre dels bunyols) p>
-20 cl de llet p>
-2 ous p>
-1 sobre de llevat p>
-1 pessic de sal p>
-2 cullerades d’oli d’oliva o gira-sol p>
-Oli de fregir p>
En primer lloc barrejar en un bol els ingredients secs: farina + llevat + sucre + canyella + sal p>
Després vam batre en un altre bol els ous + llet + oli d’oliva o gira-sol fins que quedi escumós. P>
També es pot separar les clares dels rovells i batre-part a punt de neu per incorporar-les després a la barreja. Així quedarà més esponjós encara. P>
Un cop fetes les 2 mescles les ajuntem barrejant perquè quedi una massa més espessa que la massa de crep per exemple. Si hem batut les clares a part és el moment d’afegir-les a aquesta massa suaument per mantenir la seva aire. P>
Pelem les pomes. Les tallem a rodanxes de mig centímetre més o menys. Els traiem el centre. Si són petites tampoc és súper necessari fer aquesta maniobra ja que se’ns podrien trencar i la veritat que un cop fregides no es nota gens el cor de la poma. Així és més fàcil. P>
Es posen les pomes a la barreja de la massa i es escuren bé sense trencar-les. P>
Es posa un freidor o paella fonda a escalfar amb l’oli de fregit. Un cop l’oli calent es fregeixen les pomes d’una en una. P>
Es fregeixen amb cura donant-los la volta. Un cop daurades es treuen i es disposen en un plat amb paper absorbent. P>
Es serveixen en un plat amb el sucre empolvorat i canyella en pols a l’gust. P>
calentetes estan millor i són perfectes tant d’esmorzar com de berenar !!! p>
A gaudir-la i cuidar-vos molt! P>
Ja queda menys !! p>