Ara que va arribant la caloreta i aprofitant que aquesta recepta encara es pot fer amb verdures de temporada, us porto aquesta senzilla recepta de “caponata siciliana”. Un antipasti molt apreciat a casa nostra. Combina tot el sabor del mediterrani i es pot servir com a antipasti, o com a acompanyament d’un plat de carn, taula d’embotits o pasta. Només cal bons ingredients i molt d’amor. Ecco la ricetta!

Ingredients (Per a 4 persones):

  • 1 Albergínia gran
  • 1 o 2 branques d’api fresc
  • 1 ceba
  • Pebrot vermell
  • Pebrot groc
  • Pebrot verd italià
  • 400 gr de tomàquet (3 o 4 tomàquets mitjans)
  • Olives (verds i estades)
  • Tàperes (3 cullerades)
  • Anxoves en llauna (opcional, encara que si us agraden li donen un toc deliciós)
  • 30ml de Vinagre
  • Oli d’oliva verge extra si pot ser
  • Sal
  • Pa (al gust per fer llesques)

Preparació

Rentem bé totes les verdures. Tallem a daus l’albergínia i la posem amb una cullerada de sal a drenar una hora sobre un paper absorbent o en un colador. Assequem amb més paper i reservem. Piquem a trossos iguals la resta d’hortalisses.

En una cassola o una paella ona i ampla, escalfem 2 o 3 llaminadures d’oli d’oliva i saltem l’albergínia uns 6-7 minuts, la retirem i deixem a part en un recipient o font gran.

Hi afegim una mica més d’oli (l’albergínia absorbeix força oli) i saltem l’api, retirem i posem on les albergínies.

Ara toca el torn als pebrots, si cal més oli es torna a afegir una cullerada, els salem i saltem també uns 6-7 minuts i passem amb la resta d’hortalisses. Després fem la mateixa operació amb la ceba picada uns 5 minuts perquè no es cremi.

Finalment saltegem els tomàquets a daus, cuines uns 5 minuts a foc fort i afegim el vinagre; aquí es pot afegir al gust una mica de sucre per treure una mica dacidesa.

Reincorporem tots els ingredients apartats a la nostra font i cuinem uns 8 minuts més. Aquí afegim també les olives a trossos (li traiem l’os) i les tàperes senceres.

Posem les anxoves picades, deixem cinc minuts i retirem del foc perquè es refredi.

Es pot refrigerar o bé consumir a temperatura ambient quan ja estigui ben refredat. I fatto! Buon appetito!

Normalment es posa en unes llesques de pa, aquí cadascú pot escollir el pa favorit.

×
//
Whatsapp Studio Gatto
Studio Gatto - Reformas, Cocinas, Baños
Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.