
Ara que va arribant la caloreta i aprofitant que aquesta recepta encara es pot fer amb verdures de temporada, us porto aquesta senzilla recepta de “caponata siciliana”. Un antipasti molt apreciat a casa nostra. Combina tot el sabor del mediterrani i es pot servir com a antipasti, o com a acompanyament d’un plat de carn, taula d’embotits o pasta. Només cal bons ingredients i molt d’amor. Ecco la ricetta!
Ingredients (Per a 4 persones):
- 1 Albergínia gran
- 1 o 2 branques d’api fresc
- 1 ceba
- Pebrot vermell
- Pebrot groc
- Pebrot verd italià
- 400 gr de tomàquet (3 o 4 tomàquets mitjans)
- Olives (verds i estades)
- Tàperes (3 cullerades)
- Anxoves en llauna (opcional, encara que si us agraden li donen un toc deliciós)
- 30ml de Vinagre
- Oli d’oliva verge extra si pot ser
- Sal
- Pa (al gust per fer llesques)
Preparació
Rentem bé totes les verdures. Tallem a daus l’albergínia i la posem amb una cullerada de sal a drenar una hora sobre un paper absorbent o en un colador. Assequem amb més paper i reservem. Piquem a trossos iguals la resta d’hortalisses.
En una cassola o una paella ona i ampla, escalfem 2 o 3 llaminadures d’oli d’oliva i saltem l’albergínia uns 6-7 minuts, la retirem i deixem a part en un recipient o font gran.
Hi afegim una mica més d’oli (l’albergínia absorbeix força oli) i saltem l’api, retirem i posem on les albergínies.
Ara toca el torn als pebrots, si cal més oli es torna a afegir una cullerada, els salem i saltem també uns 6-7 minuts i passem amb la resta d’hortalisses. Després fem la mateixa operació amb la ceba picada uns 5 minuts perquè no es cremi.
Finalment saltegem els tomàquets a daus, cuines uns 5 minuts a foc fort i afegim el vinagre; aquí es pot afegir al gust una mica de sucre per treure una mica dacidesa.
Reincorporem tots els ingredients apartats a la nostra font i cuinem uns 8 minuts més. Aquí afegim també les olives a trossos (li traiem l’os) i les tàperes senceres.
Posem les anxoves picades, deixem cinc minuts i retirem del foc perquè es refredi.
Es pot refrigerar o bé consumir a temperatura ambient quan ja estigui ben refredat. I fatto! Buon appetito!
Normalment es posa en unes llesques de pa, aquí cadascú pot escollir el pa favorit.










