Les frittelle són unes postres que agrada a tothom. Molt fàcils de fer, daurats i cruixents, són deliciosos quan es mengen calents. Els grànuls de sucre fan que aquestes boletes de massa fregida siguin encara més deliciosos.
Ingredients
– 280 g de farina
– 4 ous
– 2 cullerades de sucre
– 50 gr de llet
– 50 gr d’oli de gira-sol
– 1 pela de llimona
– 2 cullerades de rom
– 1 sobre de llevat en pols
– 1 sobre de vainilla en pols
– 80 g de panses sultanes
– 1 l d’oli de gira-sol per fregir
– sucre glas per empolvorar
– Temps de preparació: 10 minuts
– Temps de cocció: 10 minuts
– Racions: 4 persones
– Dificultat: Fàcil
Per preparar “le frittelle” comenci per posar en remull les panses sultanes en aigua calenta (també les podem remullar al rom)
Mentrestant, bateu els ous amb la ratlladura de llimona, el sucre i la vainilla.
Afegiu a la barreja la llet a temperatura ambient.
A continuació, afegiu-hi la farina tamisada barrejada amb el llevat en pols.
Finalment, afegir les panses sultanes ben espremudes i el rom i barrejar bé.
Escalfeu l’oli de gira-sol en una cassola alta. Aboqui culleradetes de la barreja en l’oli calent, unes quantes alhora. Recollir els bunyols amb una escumadora fins que adquireixin un color daurat i uniforme.
No utilitzeu una flama massa alta per evitar el risc que quedin crues per dins. Escorre’ls en paper de cuina absorbent.
Mentre estan calents, escampar-hi sucre glas i servir. Es conserven durant 2 dies si es guarden en un recipient hermètic.
Ecco menja fare!