Receptes de lasanya hi ha moltes i molt variades però aquí et proposo la meva deliciosa recepta de lasanya, la que sempre s’ha fet & nbsp; a la “mia famiglia”! Et dono els ingredients per aproximadament 6/8 persones.

-500g de carn picada de vedella, 500g de làmines de lasanya (sense Precoeu & nbsp; molt millor!) 1 kg de tomàquet (pomodoro) pelat sencer (si és fresc genial! Però sinó una bona llauna de tomàquet pelat sencer o triturat), 1 branca d’api, 1 pastanaga, 2 cebes petites o 1 gran, 3 grans d’all, 1 got de vi negre, 1 litre de llet, 3 cullerades de maizena, 50 g de mantega, 1 mica de nou moscada (per a la beixamel ), sal, pebre, 1 fulla de llorer i un bon oli d’oliva és clar !! Ahh i el rei de la cuina italiana: el Parmigiano Reggiano (o Grana Padano una mica més econòmic)! a voluntat !!

La salsa bolonyesa (ragú):

En primer lloc trituro totes les verdures (api, pastanaga, cebes) i les poso a sofregir en una cassola amb un fons d’oli d’oliva verge. Per cert abans de ofegar la verdura pots posar 1 gra d’all en l’oli calent un minut (sense que arribi a cremar) perquè l’oli agafi una mica de sabor. Un cop fet pots retirar l’all. Un cop pochadita la verdura, incorporar la carn picada i afegir sal i pebre. Quan estigui a mig sofregir, tirar el got de vi negre (un bon vi Sicuro !!). El vi ajuda a aromatitzar la carn. Un cop picada la verdura i la carn pots incorporar el tomàquet. Ajusta de sal, pebre i a mi m’agrada afegir una fulla de llorer que també dóna molt bon aroma. Un cop incorporat el tomàquet, hem de deixar reduir la salsa (el ragú) a poc a poc i a foc lent … amb molto amore !!

La beixamel:

En una cassola aboca tot el litre de llet a bullir lentament. Aparta un got de llet i incorpora les 3 cullerades de Maizena. Un cop la llet bulli tirem & nbsp; el got de llet amb la maizena diluïda. Girem sense parar fins que espesseixi. La quantitat de Maizena varia segons si t’agrada més o menys espessa la beixamel. Jo recomano que no estigui molt espessa perquè no es ressequi un cop passem la lasanya a forn. La lasanya quedarà més sucosa. Un cop feta la beixamel a mi m’agrada posar-li una mica de mantega i ratllar una miqueta de nou moscada per aromatitzar-. I per descomptat salpebreu.

La pasta:

Podeu fer servir làmines de lasanya precuites però en la família sempre hem utilitzat làmines sense precuinar. Una bona explicació: no es resseca tant la lasanya un cop a l’forn ja que les làmines precuites es van hidratant gràcies als sucs tant de la beixamel com de la salsa bolonyesa. Per tant a la fin pot ressecar la lasanya i no us quedarà sucosa. Sé que és més laboriós però el resultat és molt millor !! val la pena “lavorare” una mica més ….

Agafar una gran cassola amb aigua abundant i portar-la a ebullició amb sal i un rajolí d’oli. Un cop bulli l’aigua tirar les làmines de lasanya a coure uns minuts (millor anar tirant làmines d’una en una perquè no s’enganxin). Aneu traient les làmines de lasanya i cal col·locar-les en un drap de cuina net, un a la banda d’una altra i esteses perquè no s’enganxin. Un cop les tenim totes preparades ja podem començar a muntar la font de lasanya !! uf !! per fi …

Muntatge final:

Un cop teniu fet els 3 principals protagonistes d’aquesta deliciosa recepta, us explico com muntar el plat. Agafa una font i posa a el fons una mica de salsa bolonyesa perquè hi hagi un fons líquid. Ajudarà a que no s’enganxi res. En aquest punt vam començar amb la primera capa de pasta. Cobrim tota la superfície de la font. Seguidament posem unes cullerades de salsa bolonyesa (no oblidis retirar la fulla de llorer o els grans d’all si els has deixat fregint amb la salsa) i després unes cullerades de beixamel. Jo entre capa i capa no puc deixar de posar & nbsp; una mica de formatge parmesà acabat de ratllar !! i anem procedint de la mateixa manera fins al final. L’última capa ha d’acabar amb la beixamel i molt “parmiggiano” perquè gratini. No us oblideu una mica d’oli d’oliva per sobre per ajudar a gratinar.

Bé està clar que no & nbsp; és la recepta ideal per a dietes però és ideal per un diumenge en família. És una recepta & nbsp; deliciosa que encara que et doni unes hores de treball després et permet estar amb els teus mentre es fa lentament al forn! Recordeu que com tots els ingredients ja estan fets no cal deixar la lasanya molta estona al forn. Amb només uns 20- 30 minuts n’hi haurà prou.

Buon Appetito !! Grazie a tutti!

 

lasaña al puro estilo italiano

×
//
Whatsapp Studio Gatto