El Recó d’En Nonno Luigi
Ens encanta la bona cuina. Volem compartir amb tu les millors receptes del fundador d’Studio Gatto, en Nonno Luigi. Esperem que vingui de gust.
Recepta sopa de Ceba
Aquesta recepta, encara que sigui molt francesa, a casa la fem molt ia la “nostra” manera.
Recepta quiche carbassó i feta
Una nova recepta molt de la “famíglia” encara que sigui una típica recepta francesa per celebrar el dia de Reis.
RISOTTO AL LIMONE (RISOTTO A LLIMONA)
El risotto és una preparació a base d’arròs típica de la zona nord-oest d’Itàlia i que es caracteritza per incorporar “il parmiggià” a la seva elaboració.
Galette des rois (el tortell de reis a França)
Una nova recepta molt de la “famíglia” encara que sigui una típica recepta francesa per celebrar el dia de Reis.
Recepta “tarte aux pommes” de la família (pastís de pomes)
Recepta “tarte aux pommes” de la família (pastís de pomes). Un pastís fàcil de fer i que a tothom li agradarà.
Les broquets Saint Jacques
Aquesta és una recepta molt de la “nostra famiglia” però és francesa ja que gran part de la família va viure molts anys a París i vam adoptar també receptes de la cuina francesa.
Frittelle
Les frittelle són unes postres que agrada a tothom. Molt fàcils de fer, daurats i cruixents, són deliciosos quan es mengen calents. Els grànuls de sucre fan que aquestes boletes de massa fregida siguin encara més deliciosos.
Melanzane alla parmigiana
És una recepta de cuina molt de la nostra família, la fem sovint, és fàcil de preparar, un plat únic i vegetarià, ideal per a l’hivern. Es pot acompanyar de carn a la brasa o peix a la planxa.
La Polenta
La polenta és una recepta tradicional del nord d'Itàlia, en concret de la regió muntanyosa de la Llombardia. És una recepta contundent i reconfortant a les èpoques de fred. És una recepta a base de farina de blat de moro. Antigament es coïa a foc lent en una gran...
Panna-cotta de gerds
Ingredients: -500ml nata líquida -100gr de sucre -extracte de vainilla -10gr de gelatina Preparació : En un bol d'aigua freda poseu-hi les fulles de gelatina. Deixeu que s'hidratin. Poseu a bullir una cassola amb la nata i el sucre. Retireu-ho del foc i afegiu-hi la...
Risotto alle zucchine (Risoto de carabassó)
Ingredients: -250g d'arròs (més ben especial risotto) sinó el rodó -Mig litre de brou de pollastre o vegetal -Oli d'oliva -Mantega -Pebre i sal -2-3 calabacines alargados -1 ceba -160ml de vi blanc o sec -Formatge Parmiggiano rallado Tria 2 o 3 carabassons de...
Bunyols de poma per a la quarantena a casa
En aquests dies en què hem de quedar a casa si o si tenim molt més temps per aprofitar i cuinar tant salat com rebosteria. Aquí opto per recordar una recepta dolça clàssica. És una recepta que ens permet aprofitar les pomes que ja perden la seva textura cruixent i...
El Carpaccio
El Carpaccio La curiosa història de l'carpaccio: "Corre l'any 1950 i estem a Venècia . El famós hostaler Giuseppe Cipriani , ha de preparar un plat especial per a la seva amiga, la comtessa Amalia Nani Monicego. Resulta que a la dona li han prohibit menjar carn...
Recepta de l’Panettone
El Panettone és el dolç nadalenc italià per excel·lència. Elaborar un Panettone casolà no és tasca fàcil però us donaré una força senzilla. Si no surt sempre teniu el recurs de comprar-los. Les marques que més m'agraden: Bauli, Li tre Casa, o Paluani. La història i el...
Zupa di Zucca (crema de carbassa)
Hola a tots i totes! Estem a la tardor, època de carabasses, castanyes, bolets i altres aliments propis d'aquesta època. Avui presentem una recepta clàssica d'aquesta estació: la crema de carbassa. Està deliciosament suau i el seu color ens omple d'energia! Convé...
Spaghetti alle acciughe (amb anxoves)
Buongiorno !! Avui vaig a presentar-vos una recepta senzilla i molt saborosa. La pasta amb anxoves. Normalment ús espaguetis però podeu fer servir la pasta que vulgueu. És una recepta amb un gust intens i molt mariner. Encara que no us agradi molt les anxoves segur...
Els “Topini” della mia nonna!
Els «topini» o més coneguts com «nyoquis» és una recepta molt tradicional. En Livorno, el meu poble, se'ls crida «topini». Aquesta paraula significa «ratolins», forma que adopta aquesta peculiar recepta de pasta feta de patata i farina. Us pas la recepta tal com la...
“Brodo” Nadalenc (brou Nadalenc a la italiana)
En la meva regió, La toscana, a Itàlia és molt típic per al sopar de Nadal servir un brou calentet com a primer plat després dels entrants i com és d'esperar la pasta està present ja que un cop preparat el brou s'afegeixen uns tortel·linis farcits de carn. A casa, a...
El pesto alla Livornese
El pesto és una deliciosa salsa freda que acompanya molt bé qualsevol plat de pasta o fins i tot pot acompanyar amanides, menjar-sobre d'un pa torrat .... Té un sabor molt fresc gràcies al seu ingredient principal: l'alfàbrega. La de fulles grans comestibles i no la...
Amanida Caprese della mia casa
Ingredients: Tomàquets vermells de branca (ni molt durs ni molt tous) Mozzarella Alfàbrega fresca en fulls Oli d'oliva Vinagre balsàmic Sal Olives negres Opcional: Salsa Pesto Elaboració: Tallar els tomàquets a rodanxes (gruix a el gust). Disposar en un plat. Agafar...
Tiramisú
Ingredients: -2 clares d'ou -4 rovells -400g pa de pessic a l'ou (Savoiardi) -500g mascarpone -2 gots de cafè -cacao en pols -120g de sucre -vasito d'Amareto (opcional) En primer lloc vam batre els rovells d'ou amb la meitat de l'sucre fins que dobli la seva...
Els “Involtini” de Nonno Luigi
Els "involtini" són uns rotllets de carn amb formatge i pernil al seu interior. Són molt fàcils de fer i molt saborosos la veritat! A casa els hem menjat tota la vida a menjars amb la "famiglia"! Els pots fer amb carn de vedella o si prefereixes amb pits de pollastre....
Sopa Minestrone
Ingredients: (6 racions) 2 patates 1 ceba 2 porros 2 pastanagues 1 nap 2 branques d'api tendre Mitjana col 1 llauna de mongeta & nbsp; blanques (opcional) sal pebre pebre vermell dolç (2 cucaharadas de cafè) oli d'oliva pasta petita tipus cargols o taurons (opcional)...
Spaghetti a l’Amatriciana
Ingredients: (4 persones) -400gr d'espaguetis -100 gr de bacó o cansalada (més greix) -1 bitxo fresca (també val la seca) -350 gr de tomàquet fresc triturat (o en llauna) -50 ml de vi blanc -Pebre i sal -Pecorino romà (formatge d'ovella curat també val) -oli d'oliva...
Antipasti de Albergínia a l’Basilico
Una recepta molt saborosa ideal per menjar amb una bruschetta (llesca de pa torrat) com refrigeri o en amanida per acompanyar qualsevol altre plat. ingredients: 2 Dents d'All Sal 2 Bitxos Chorrito de vinagre Oli d'oliva verge Unes fulles d'alfàbrega (Basilico) 3/4...
Spaghetti alle Vongole
Buongiorno a tutti!
Aquí va una receta más muy apreciada en la familia! Los “Spaghettis alle vongole”(ESPAGUETIS CON ALMEJAS) al estilo Nonno Luigi! un plato sencillo y muy marinero…un plato de infancia que comía en italia!
Carxofa a la salsa d’ametlles
Aquest és un dia especial ... el dia de la mare ... no he pogut resistir-me i encara que es tracti d'el racó de Nonno Luigi, li he donat el dia lliure i avui comparteixo una deliciosa recepta de la meva mare. No sabia per qual decantar-me perquè tot el que cuina està...
“Cenci” (Nusos d’Amor)
"Cenci" o Nusos d'Amor Aquesta "Deliziosa" recepta italiana sol degustar durant els Carnestoltes. La seva paraula significa en espanyol: "draps" ja que la seva forma desigual recorda aquest objecte. També rep el nom de "Nusos d'Amor, molt més poètic. És ideal per...
Cacciucco di Livorno (cassola de peix amb pa torrat)
CACCIUCCO A LA LIVORNESE "Oggi" us proposo un plat de peix molt típic de la meva ciutat Livorno, una ciutat portuària molt important a Itàlia i amb una gran tradició marinera. A em meu "piacce molto picant"! però cada un al seu gust, no deixareu de mullar pa ......
L’autèntica lasanya de l’Nonno Luigi
Receptes de lasanya hi ha moltes i molt variades però aquí et proposo la meva deliciosa recepta de lasanya, la que sempre s'ha fet & nbsp; a la "mia famiglia"! Et dono els ingredients per aproximadament 6/8 persones. -500g de carn picada de vedella, 500g de làmines de...