Ingredients: (6 racions)
- 2 patates li>
- 1 ceba li>
- 2 porros li>
- 2 pastanagues li>
- 1 nap li>
- 2 branques d’api tendre li>
- Mitjana col li>
- 1 llauna de mongeta & nbsp; blanques (opcional) li>
- sal li>
- pebre li>
- pebre vermell dolç (2 cucaharadas de cafè) li>
- oli d’oliva li>
- pasta petita tipus cargols o taurons (opcional) li>
- parmesà (encenalls) li>
Ul>
preparació:El primer que farem és tallar a daus petits tota la verdura. Cal tenir en compte que es pot substituir les verdures esmentades per altres per reciclar el que tenim al calaix de la nevera. Per tant també ens pot servir mongetes verdes tallades petit, bròquil, etc.
Un cop tallades les verdures, les ofeguem en una gran cassola a foc lent uns minuts. Salpebrem. Un cop transcorreguts uns minuts (la verdura no ha d’estar daurada) tirem les 2 cullerades de pebre vermell dolç. Ja sabeu que si el pebre vermell es crema pot amargar la recepta i deixar un gust desagradable.
Una vegada ofegat aboquem l’aigua i ho deixem bullir perquè les verdures s’estovin. Rectificar de gust de sal i pebre. Se li pot afegir un dau de brou per donar-li més sabor. A mi no m’agrada ja que perd el gust “naturalesa” de les verdures !.
Quan la sopa estigui a punt podem afegir pasta bullida i escorreguda prèviament i així mateix una llauna de mongetes blanques que tinguem. Aquests 2 ingredients no són obligatoris però se solen trobar en una típica Minestrone. Sigui com sigui és una sopa que encara que sembli pesada no ho és en absolut ja que és tot verdures. És molt apropiada per aquests mesos de & nbsp; fred per entrar en calor però sense ingerir moltes calories amb la qual cosa és també perfecte per a qui estigui de dieta.
Per a un toc final més a la italiana, (mio paese Amato!) Se li pot ratllar uns encenalls de parmesà just a l’hora de servir !!
Buon Appetito a tutti !!