Buongiorno a tutti!
Aquí va una recepta més molt apreciada a la família! Els “Spaghettis alle vongole” (ESPAGUETIS AMB CLOÏSSES) a l’estil Nonno Luigi! un plat senzill i molt mariner … un plat d’infància que menjava a itàlia!
Ingredients (4 pax):
- 500g de Spaghetti (mida normal) li>
- cloïsses (a Catalunya la Tallarina o petxina) + gambes li>
- 1 bitxo (o més per als amants de l’picant) “peperoncino” li>
- 2 tomàquets madurs naturals o uns cherrys li>
- 1/2 got de vi blanc li>
- oli d’oliva (de la bona!) Li>
- sal i pebre li>
- julivert fresc li>
Ul>
Agafar una gran cassola amb abundant aigua bullint, fer-li un bon grapat de sal i portar-lo a ebullició per tirar-li els “spaghetti” .De mentre l’aigua bull, tirem en una paella & nbsp; una mica oli d’oliva i sofregim uns grans d’all perquè deixi el gust al costat d’un bitxo “peperoncino” com els dic jo … A mi m’agrada retirar els alls quan estiguin daurats, és just per donar-li aroma a l’oli. Ofeguem uns minuts les gambes juntament amb les cloïsses. Fes els tomàquets naturals ratllats o uns quants cherrys. Un cop obertes les cloïsses van deixant la seva & nbsp; aigua & nbsp; amb “delizioso Sapore di mare”. Una vegada ofegat tot tirem el got de vi blanc i deixem que s’evapori una mica al costat de la resta. Rectifiquem de sal. El pebre és optativa ja que hem fet servir una mica de bitxo. Si no us agrada el picant podeu eliminar el bitxo però una mica de picant “nella vita” no va malament …!
A aquest punt no oblidem la nostra aigua bullint per cuinar els “spaghetti”. El millor és que es facin mentre acabem la nostra barreja marinera perquè com va bastant ràpid l’important és tirar els spaghettis acabats de fer. Un cop la nostra barreja tingui tot el “Sapore” agafat, afegir els spaghettis a l’donin-te “Sicuro” !! i ofegar tot junt uns minuts per als spaghettis agafin bé tot el sabor. Ja està “finit”, pots servir-! Si vols just a l’servir pots afegir julivert picat i fresc!
“Tutti a tavola” !! Buon apettito!