Hola a tots i totes! P>
Estem a la tardor, època de carabasses, castanyes, bolets i altres aliments propis d’aquesta època. Avui presentem una recepta clàssica d’aquesta estació: la crema de carbassa. P>
Està deliciosament suau i el seu color ens omple d’energia! Convé tenir sempre una cremeta preparada per a un sopar sana i lleugera! P>
Ingredients: p>
- 1kg carbassa li>
- 2 porros li>
- 1 Litre brou vegetal (o aigua) li>
- Sal i un toc de pebre a gust li>
- Oli d’oliva extra verge li>
- Toc de nou moscada o curri li>
Elaboració: p>
Pelar i tallar les verdures. Ofegar-les en una olla amb un fons d’oli d’oliva. Quan està ben ofegat afegir-li el brou. Si no té brou natural fet prèviament, no importa, pot utilitzar uns de supermercat que sigui el més natural possible. En cas contrari no passa res si un li tira aigua ja que la carbassa i el porro en si ja donaran el seu gust de brou de verdures. P>
Ho deixem bullir tot uns 20 minuts aprox. Fins que la verdura estigui toveta. Quan està tot al seu punt ho vam passar pel mixer per triturar-ho tot fins que prengui la consistència d’una crema suau. No oblidis tirar sal. A mi m’encanta posar-li pebre que contrasta amb el sabor dolç de la carbassa i particularment m’encanta fer-lo fora curri. Li dóna un sabor i aroma deliciós. P>
Opcions: p>
Qui vulgui pot afegir-nata a la crema un cop feta. A mi particularment m’agrada més sense nata. Amb un bon brou de pollastre o vegetal és més que suficient per afegir-gust de la carbassa. Però si el que volem és volem suavitzar el seu sabor el toc de nata pot ser un bon truc. El truc de afegir-li una patata també pot ser útil si ens agrada la crema més espessa. P>
Així mateix a l’hora de servir-la pots empolvorar 1 pipes de carbassa i un toc de curri. Li queda de meravella! El curri contrasta amb el gust dolç de la carbassa. P>
Gaudir !! p>